Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Polonisë tha se ka arrestuar një shtetas rus nën dyshimet se është përfshirë në mbledhjen e informacioneve të njësive të ushtrisë polake, për furnizimet e tyre dhe për stafin ushtarak, në bazë të kërkesës së inteligjencës ruse.

Zyra e Prokurorit në qytetin verior polak të Gdanskut, tha më 12 prill se të dyshuarit, identiteti i të cilit nuk është bërë publik, i është shqiptuar masa e paraburgimit prej tre muajsh, duke mos dhënë më shumë detaje.

Stanislaw Zarin, zëdhënës i shërbimeve të inteligjencës, tha se i dyshuari është arrestuar më 6 prill dhe përballet me dhjetë vjet burgim nëse gjendet fajtor për spiunazh.

Sipas ueb-faqes Portal Samorzadowy, i dyshuari që 18 vjet ka jetuar në Poloni dhe ka në pronësi një biznes./rel/