Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovës, ka njoftuar për takimet e delegacionit të SHBA-së në Prishtinë, të udhëhequr nga Liz Sherwood-Randall.

Sipas komunikatës, përveç takimeve që patën me presidenten, Vjosa Osmani dhe kryeminsitrin Albin Kurti, delegacioni vizitoi edhe kampin Liya dhe atë të Bondsteel.

Randall përsëriti përkushtimin e palëkundur të Shteteve të Bashkuara për sovranitetin, integritetin territorial dhe sigurinë rajonale të Kosovës.

“Asistentja e Presidentit për Sigurinë e Atdheut, Liz Sherwood-Randall gjatë qëndrimit në Kosovë ka përsëritur angazhimin e qëndrueshëm të Shteteve të Bashkuara për sovranitetin, integritetin territorial dhe sigurinë rajonale të Kosovës, siç tregohet përmes udhëheqjes së qëndrueshme të SHBA-së në misionin e KFOR-it dhe furnizimit thelbësor për Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK), derisa vazhdon planin 10 vjeçar të tranzicionit.

Sherwood-Randall përsëriti angazhimin e qëndrueshëm të Shteteve të Bashkuara për sovranitetin, integritetin territorial dhe sigurinë rajonale të Kosovës, siç tregohet përmes udhëheqjes së qëndrueshme të SHBA-së në misionin e Forcës së Kosovës (KFOR) të NATO-s dhe furnizimit thelbësor për Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK) ndërsa vazhdon planin 10 vjeçar të tranzicionit. Sherwood-Randall shprehu falënderime të thella për Presidenten Osmani dhe Kryeministrin Kurti për mbështetjen e vazhdueshme të Kosovës për pritjen e përkohshme të afganëve të rrezikuar në Kampin Liya, ndërsa ata kalojnë në shtëpitë e ardhshme, për partneritetin e Kosovës në kundërvajtje terrorizëm, dhe për aktet e Kosovës për solidarizim me popullin ukrainas”, thuhet në postimin e Ambasadës Amerikane.