Gazetari i Associated Press, Mstyslav Chernov, ka njoftuar se forcat ruse po gjuajnë me qëllim gazetarët ndërkombëtarë në Mariupol.

Gjithashtu, ai ka thënë se ata kishin një listë me emra dhe po përpiqeshin t’i kapnin ose t’i vrisnin njerëzit që po dokumentonin rrethimin e Mariupolit.

Chernov ishte shpëtuar nga forcat ukrainase në Mariupol.

Kjo është bërë e ditur në faqen “War in Ukraine”, ku po publikohen informacione lidhur me situatën atje.

Sot janë bërë 27 ditë që nga fillimi i sulmeve të para nga forcat ruse në drejtim të Ukrainës.