Që nga 24 shkurti kur edhe ka filluar pushtimi i Ukrainës nga Rusia, vazhdimisht është raportuar për pajisje të shumta të shkatërruara nga ushtarët ukrainas.

Sipas një llogaritje që ka bërë mediumi prestigjioz Forbes, deri më tash ushtria ruse ka pësuar dëme në vlerë prej 5.1 miliardë dollarë, shkruan Gazeta Infokus.

Lufta në Ukrainë ka hyrë në ditën e 17 të luftimeve dhe deri më tani janë raportuar humbje të shumta të ushtrisë ruse si në njerëz ashtu edhe në teknikë ushtarake.

Mirëpo edhe nga pala ukrainase ka viktima të shumta civile dhe llogariten mbi 2.5 milionë të zhvendosur si pasojë e luftimeve./Gazeta Infokus/