KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë ditës së nesërme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të bëhet për shkak të punimeve në rrjet, transmeton lajmi.net.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it dhe janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

31.03.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Mitrovicë

1.

NS 10/10[kV] Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kçiqi (kodi: 70000102) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Shupkovci, Kçiqi i Vogël dhe Kçiqi i Madh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, zhvendosja e kabllove në

TS Titimi Kçiq hyrje – dalje.

2.

NS 110/10(20) [kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Prekazi (kodi: 74000003) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Prekaz i Epërm – Lagjja: Brahaj, Dushkolli, Fazli, Hasani (një pjesë), Mustafaj, Neziraj dhe Zeneli, Prekaz i Ulët – Lagjja: Kodrali, Lushtaku dhe Mehaj, Lubovecë, Mikushnicë dhe Vojtesh (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të thyera ose të lakuara, ndërrimi i izolatorëve, tërheqja dhe shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i siguresave dhe shkarkuesve në TS-a, pastrimi i trasesë.

Pejë

1.

NS 110/10 [kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Strellci (kodi: 53000004) nga ora 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Isniq, Lëbushë, Strellc, Strellc i Epërm dhe Strellc i Ulët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i dy shtyllave në tensionin e mesëm, lokacioni degëzimi për Strellc të Ulët.

2.

NS 110/35/10 [kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Radavci (kodi: 50000004) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Novosellë, Radavc, Brestovik, Dogana dhe Jabllanica e Madhe.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të dëmtuara të të të tensionit të mesëm.

Ka BRRE HCE Radavci.

Prizren

1.

NS 35/10 [kV] Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Krusha (Kodi: 30034011) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshati Piranë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Në NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Peqani (kodi: 32000007) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhel, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetisht, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllace dhe Pompat e benzinës Bes co.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, kyçja e LP Peqani në kabllot e tensionit të mesëm, dislokimi i LP 10kV.

Gjilan

1.

NS 110/10[kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Hogoshti (Kodi: 62000001) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Kopërnica, Hogoshtë, Ploçikë, Desivojsë, Shipashnicë e Ulët, Shipashnicë e Epërme, Trenidell (antenat), Dazhnicë, Kostandincë, Kolloleq, Tërsten, Laçiç, Vriçevcë, Lisockë, Gjyrishevcë, Zhujë, Air Energy – Kitka, Velegllavë, Marovcë, Sotllar.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit, ndërrimi i izolatorëve, dhe ducimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Ferizaj

1.

NS 110/35/10[kV] Ferizaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rahovica (kodi: 40000014) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rahovica, Softaj, Fusha e madhe, Papazi, Sazlia, Pajatishta dhe Talinovci i Muhaxherëve.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçueseve dhe izolatorëve.

Prishtinë

1.

NS 35/10[kV] Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Grashticë-Radashevc (kodi: 14016001) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Grashticë dhe Radashec.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Në NS 35/10 [kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) nga ora 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, premontimi i shtyllës 10kV dhe eleminimi i rrezikut.