Rusia është tërhequr zyrtarisht nga Këshilli i Evropës, duke u thirrur në nenin 7 të statusit të saj.

Kështu ka bërë me dije Drejtori i Komunikimeve dhe Përfaqësuesi Special për krimet antisemitike, anti-muslimane dhe të jotolerancës fetare dhe krimeve të urrejtjes në KiE.

Sekretarja e Përgjithshme të Këshillit të Evropës, Marija Pejčinović Burić, sot mori njoftim zyrtar nga Federata Ruse për tërheqjen e saj nga Këshilli i Evropës sipas nenit 7 të Statutit, si dhe synimin e saj për të denoncuar Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut (ECHR)./Gazeta Infokus/