“Prej Kllodërnice e në Shqipëri që kemi ecë, në autoamtikët mbi kokë i kemi pasë. Qikën e dytë i ka pasë floktë e shkurta si djalë dhe dy herë ma kanë nda udhës, ato gratë ma bëjshin o e murën, ju thojsha po ma kanë mytë djalin s’kam çka me i bë, e lëshojshin. Me hëngër udhës veç çka kemi gjetë kepë të vjetra, kallamoqa të thatë hanin njerëzit udhës se send nuk kemi pasë, deri sa kemi hyrë në Shqipëri”, vazhdon rrëfimin për periudhën më të errët të jetës së saj Shahe Osmani, kur pas 10 ditësh që ia vranë djalin atë bashkë me shumë gra, fëmijë e pleq të tjerë i detyruan që në këmbë të shkonin në Shqipëri, forcat e regjimit serb të Millosheviqit.

Ajo rrëfen edhe se si serbët u thoshin se e keni dashur NATO-n, duke u thënë se djalin ia ka vrarë NATO e jo forcat serbe, që Shahe Osmani, i kishte parë me sytë e saj serbët duke ia vrarë djalin dhe dhjetëra civilë të tjerë të pafajshëm.

Emisioni “ZËRAT E LUFTËS” nga Islam Morina, është prodhim i Gazetës Infokus, që sjellë rrëfime autentike të atyre që u mbijetuan masakrave e torturave çnjerëzore të kryera nga regjimi serb gjatë kohës së luftës në Kosovë. /Gazeta Infokus/

Rrëfimi i plotë: