Kur fillon muaji i Ramazanit është pyetje e përvitshme e besimtarëve myslimanë.

Sivjet Muaji i Ramazanit sipas kalendarit pritet të fillojë me 2 Prill, ditën e Shtune dhe të përfundojë më 1 Maj.

Ndërkaq data 2 Maj do të jetë dita e parë e festës së Fitër Bajramit.

Kurse data 3 Maj është shënuar si ditë pushimi në kalendarin zyrtar të festave në Republikën e Kosovës.