Mediat ukrainase duke u referuar zyrtarëve britanikë, kanë ngritur shqetësime se Rusia mund të jetë duke përgatitur pretekste për përdorim të armëve kimike në Ukrainë.

Sipas mediave ukrainasve zyrtarët britanikë në një konferencë të mbajturat me 9 mars kanë thënë se ka arsye të mirë për t’u shqetësuar për një gjë të tillë duke patur parasysh se armë të tilla ka përdorur edhe në Siri, shkruan Gazeta Infokus.

“Rusia mund të krijojë skenën për të përdorur armë kimike. Zyrtarët amerikanë dhe britanikë thanë në një konferencë më 9 mars se ka “arsye të mirë” për t’u shqetësuar për këtë, veçanërisht duke marrë parasysh përdorimin e armëve të tilla nga Rusia në Siri”, kështu shkruan “The Kiyv Independent”./Gazeta Infokus/