Presidenti serb Aleksandar Vuçiq ka qenë i ftuar në RTS 2 në emisionin “Prezantimi i kandidatëve për president”.Ai iu referua edhe situatës aktuale në Kosovë, duke thënë se asgjë nuk mund të ndryshohet deri më 3 prill.“Ne do t’u mundësojmë atyre që duan të votojnë në Serbinë qendrore. Nëse serbët fillojnë të organizojnë zgjedhjet, policia shqiptare do të qëllojë mbi ta. Në atë rast do të kishim dhjetëra e qindra të vdekur”, tha Vuçiq.

Ai tha se ideja e Kurtit ishte që të merrte njohje teknike nga Serbia. “Ideja është që unë do të mbetem pa 50,000 votat që do të merrja realisht. Problemi më i vogël tani është sa më pak vota do të marr. Krahasuar me rreziqet dhe humbjet e jetës, është shumë më pak i rëndësishëm”, tha ai.Sipas tij, “është e lehtë të marrësh vendime në një rrugë të shkurtër, sepse dikujt i pëlqen”.“Është një çështje e përgjegjësisë shumë më të madhe. A dëshironi që policët shqiptarë në veri të Kosovës të jenë tanët, të gjykojnë gjyqtarët serbë apo ata shqiptarë?”, pyeti ai.

Ai iu referua edhe vitit 2008.“Shqiptarët shpallën pavarësinë dhe kishin gjithçka në dorë, ata ngritën kalimet në Jarinje dhe Bërnjak 12 vjet më parë. Në atë kohë, 90 vende e njohën pavarësinë. Dhe sa e njohën atë që atëherë dhe sa e tërhoqën njohjen? Është shumë më mirë, kështu që “serbët në Kosovë besojnë në politikën tonë reale,” përfundoi ai.

Ai po ashtu ka thënë se duhet të kemi parasysh se nëse largohemi nga institucionet – çfarë do të bëjmë atëherë?“Ata po përgatisnin shkarkimin e të gjithë komandantëve dhe kjo nuk ndodhi vetëm sepse i pengoi Kuinti. Ata e dinë se serbët pastaj do të largoheshin nga të gjitha institucionet.

Ju keni një situatë ku pyetja është se kur do të ndodhin disa incidente të mëdha. Shpresoj se është nuk është në interesin tuaj, as Perëndimi, për ne nuk është e sigurt.Ai po ashtu tha se nuk e di se ku ishte interesi politik dhe pse e dëshiron Kurti.

“Ne presim të shohim nëse ata do të paraqesin një kërkesë për t’u anëtarësuar në Këshillin e Evropës. Nëse e bëjnë, do të përballen me një përgjigje të fortë nga Serbia. Është detyra jonë të insistojmë në marrëveshjen e Brukselit dhe formimin e KPK-së dhe vetëm pastaj diskutoni hapat e tjerë”.