Refugees fleeing conflict in Ukraine arrive at the Medyka border crossing in Poland, Monday, Feb. 28, 2022. The head of the United Nations refugee agency says more than a half a million people had fled Ukraine since RussiaâÄ™s invasion on Thursday. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Qeveria shqiptare ka miratuar sot një vendim për të lehtësuar hyrjen dhe qëndrimin e ukrainasve në Republikën e Shqipërisë.

Sipas një vendimi të Këshillit të Ministrave, ukrainasit kanë të drejtë të hyjnë dhe të qëndrojnë pa leje qëndrimi në Shqipëri për një afat deri në 1 vit.

Për zbatimin e këtij vendimi ngarkohen Ministria e Brendshme dhe Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme.

Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në “Fletoren Zyrtare”, ka thënë qeveria.