Duke filluar nga data 18 mars, çmimet e karburantit në Ukrainë do të ulen.

Karburanti dizel (nafta) do të kushtojë 28 cent më lirë (ulje nga 1.38 euro në 1.10 euro për litër), benzina do të jetë 24 cent më e lirë (ulje nga 1.34 euro në 1.1 euro për litër).

Kështu njofton shërbimi për shtyp i Ministrisë ukrainase të Ekonomisë.

Departamenti kujtoi se Verkhovna Rada miratoi një ligj për heqjen e taksës së akcizës për karburantin dhe një ulje të normës së TVSH-së nga 20% në 7%.

“Falë kësaj, ne do të jemi në gjendje të grumbullojmë burime të mjaftueshme për të kryer një fushatë mbjellëse dhe për të transportuar mallra kritike, përfshirë ushqimin. Karburanti i përballueshëm do të aktivizojë një sërë procesesh ekonomike që do ta sjellin Ukrainën më afër fitores”, thuhet në deklaratën zyrtare.