Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar për vendet ku nuk do rrymë në ditët e ardhshme për shkak të punimeve që do të kryhen.

KEDS-i përmes një njoftimi ka treguar se do të ketë punime të domosdoshme për siguri të sistemit që do të kryen në disa qytete të Kosovës.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

14.03.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

1.

NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Isniqi (kodi: 53000008 ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshati Isniq.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar dhe i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.

Gjakovë

1.

TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

LP 10kV Qyteti I (kodi: 82000003 ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: 486 Xhelal Hajda-Toni, 487 UÇK-së, 489 Avdullah Bugari, 490 Gëzim Hamza-Piktori, 492 Agom Çelaj, 493 Hasan Prishtina, 495 Dëshmorët e Pashtrikut, 496 Mexhit Mustafa, 503 Skënder Rexhepi, 504 Eshrafedin Kastrati, 505 Sadedin Hajda, 506 Milaim Krasniqi, 508 Xhafer e Samir Nurkasa, 509 Gëzim Mullaabazi, 510 Bujar Thaqi, 511 Migjeni, 512 Ali Sokoli, 514 Bajram Veliu, 516 Vëllezërit Haradinaj, 518 Ilmi Morina, 524 Kuvendi i Lezhës, 525 Kuvendi i Manastirit, 532 Bekim Isma, 536 Mic Sokoli, Feim e Bedrush Gashi, 538 Milaim Morina, 539 Haxhi Zeka, 541 Dëshmorët e Zatriqit, 542 Musë Rahoveci, 543 Dalip Behra, 544 Shkelzen e Luan Krasniqi, 545 Ismail e Besim Gashi dhe 548 Mark Sopjani.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar në TS – 10/04 kV Rahoveci 16 nga 400 kVA në 630 kVA.

2.

TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

LP 10kV Shkoza (kodi: 82000009) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Rrugët: 486 Xhelal Hajda-Toni, 490 Gëzim Hamza – Piktori, 497 Shkelzen Krasniqi, 498 Xhevat e Alajdin Elshani, 499 Mustafë Ibishi dhe 2 konsumatorë fshatit Shkozë dhe 21 konsumatorë komercial.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shtrëngimi i përçuesve, verifikimi i vajt dhe shtimi i vajit në TS 10/0.4 kV.

Prizren

1.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Restelica (kodi: 30036002) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10kV Artanë do të ndërprehet:

LP 10kV Kolonija e vjetër (kodi: 60024001) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Jasanovik, Kllobukar (një pjesë), Koloni, Koloni e Vjetër, Koloni e Re, Plavica (një pjesë) dhe Tullar (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllë së tensionit të mesëm, përforcimi i rrjetit.

2.

Nga NS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV Stublla (kodi: 61067001 ) nga ora 11:00 deri 12:00

Vendet: fshatrat: Gërnçar, Gjylekar (një pjesë), Goden (një pjesë), Lubishtë (një pjesë), Podgorc, Ramnishtë, Stubëll e Epërme, Stubëll e Poshtme dhe Vërbovc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga NS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV Smira (kodi: 61067006 ) nga ora 11:00 deri 12:00

Vendet: fshatrat: Drobreshë, Gërmovë (një pjesë), Kabash dhe Smirë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga NS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV Gërmova (kodi: 61067003 ) nga ora 12:00 deri 13:00

Vendet: Fshatrat: Gërmovë, Goshicë, Sadovinë e Jerlive dhe Verban.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

Nga NS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV Binça (kodi: 61067008) nga ora 12:00 deri 13:00

Vendet: fshatrat: Binçë, Buzovik, Debelldeh, Kabash, Kolishtë (një pjesë), Ramnishtë, Shushtë dhe një pjesë e rrugës Agim Ramadani.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

6.

Nga NS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV Vitia (kodi: 61067005 ) nga ora 13:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: 11 Marsi (një pjesë), 28 Nëntori (një pjesë), Adem Jashari, Dëshmorët e Kombit, Elena Gjika, Flaka e Janarit, Hafiz Ali Korqa (një pjesë), Hasan Prishtina, Hoxhë Jonuzi, Idriz Seferi (një pjesë), Isa Boletini (një pjesë), Mustafë Koka, Nikolla Teslla (një pjesë), Qerqiz Topulli (një pjesë), Sherif Frangu, Shote Galica (një pjesë), Banesa Euro Abi, Banesa Palma, Banesa Socilae, Viti, Çerçiz Topulli, Flaka e Janarit, Gjilanit (një pjesë), Habib Sejdiu, Xhemajli Ademi dhe një pjesë e fshatit Beguncë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

7.

Nga NS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV Begunca (kodi: 61067010 ) nga ora 13:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Beguncë, Letincë, Lubishtë, Ramnishtë (një pjesë) dhe Vërnakollë (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

15.03.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kijeva (Kodi: 82082007) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe ndarësit.