KEDS ka bërë të ditur se gjatë ditës së nesërme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

06.04.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

NS 35/10(20)[kV] Magure do të ndërprehet:

Dalja 20[kV] Drenica (kodi: 41048001) nga ora 13:30 deri në ora 15:30

Vendet: fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e trafos 400kV, rritje e fuqisë.

2.

NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Doganaj(kodi: 40042004) nga ora 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Doganaj, Dubravë, Pleshinë, Pleshinë e Eperme dhe e Poshtëme, Zaskok dhe një pjesë e rrugëve Naim Beka dhe Ilirias.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e trafos 400kV, rritje e fuqisë.

3.

NS 35/10[kV] Shtërrpca do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gotovusha (kodi: 40044005) nga ora 09:00 deri në ora 11:00

Vendet: Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushicë dhe Viqë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, montimi i shtyllave të reja dhe demontim i shtyllave të vjetra, evitim rreziku.

Mitrovica

1.

NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Maxhunaj (kodi: 73000011) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Brezhnicë (një pjesë), Ceceli, Dumnicë, Dumnicë e Ulët, Dumnicë e Mesme, Dumnicë e Epërme, Zagori (një pjesë), Maxhunaj, Nadakovc (një pjesë), Pestovë, Ropicë, Samadrexhë, Sllakovc dhe Vilanc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i transformatorit të mbingarkuar Maxhunaj (Zekollët) 73000011020 me TS Dumnicë Latifaj 73000011051.

2.

NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ibër Lepenci (kodi: 70000012) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Ibër Lepenci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave 10kV, tërheqje e përçuesve dhe kontrollimi- shtimi i vajit në trafostacion.

Prizren

1.

NS 110/35/10[kV] Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rahoveci (kodi: 30000015) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: 13 Liqeni i Hasit, 15 Faik Çabrati (një pjesë), 451 Hysni Morina (një pjesë), 462 Qenë Qenaj (një pjesë), Arban (një pjesë), Atmaxhë (një pjesë); fshatrat: Krajk, Landovicë dhe Tupec.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

Gjilan

1.

NS 110/10[kV] Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bresalci (kodi: 63000010) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bresalci, Koretishta, Poneshi, Parallova, Vërbica e Zhegovcit, Kishna Polja, Sllakovci dhe Zhegovci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm, përforcimi i rrjetit në degëzimin për Verbicë të Zhegovcit.

Pejë

1.

NS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Juniku(kodi: 53000007) nga ora 09:00 – 09:15 dhe nga ora 15:45 – 16:00

Vendet: Rrugët: Lagjja Agim Ramadani, Lagjja Dëshmorët e Kombit, Kompleksi Banesor; fshatrat: Baballoq, Dranoc, Gacaferr (një pjesë), Lloqan, Pobergjë, Polanë, Prilep, Rastavicë, Sllup, Voksh dhe Juniku.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 10/0.4[kV] Gjocaj (kodi: 53000007030) do të ndërprehet nga ora 09:00 -16:00

Vendet: Lagjja Gjocaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.

NS 10/0.4[kV] Jasiqi (kodi: 53000007039) do të ndërprehet nga ora 09:00 -16:00

Vendet: Lagjja Jasiqi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.